Случаят със заключените от шефката си служители във Враца се заплита, вижте защо

ключове

Обрат претърпя случая със служителите, които бяха заключени от шефката си във Враца. Набедената управителката на стол №2 в града Невелина Димитрова категорично отрече обвиненията на подчинените си. Както BulNews.bg съобщи, миналата седмица потърпевши служители подали сигнал до общинския съветник от БСП Иван Иванов, който представи оплакванията им на сесията на местния парламент. Той разказа, че работещите в стола са били подложени на тормоз от прекия си ръководител. По думите им, тя злоупотребявала със служебното си положение, извършвала нарушения, а когато те се оплакали от нея, тя ги заключила в помещение и започнала да претърсва личните им вещи.

Невелина Димитрова дойде в редакцията ни, за да разкаже своята версия за случилото се. „Категорично отричам да съм допускала каквито и да било нарушения в работата си. Не съм превишавала правата си. Върху тях не е упражняван нито психически, нито физически тормоз. Не са били заключвани, нито са били обиждани или нагрубявани по какъвто и да е начин“, заяви Димитрова.

Тя разказа, че конфликтите тръгнали от няколко жени, които работят в кухнята. Напрежението между тях възникнало при рутинна проверка, която установила, че въпросните служителки били скрили в шкафчетата си хранителни продукти. Димитрова представи протокол от проверката, според който в гардеробите им са намерени 1.600 кг. риба, 1.180 кг. наденица, 3 буркана супа, един буркан мляко с ориз, 1.800 кг. отпадъци от пиле.

„Ако съвестта на всеки беше чиста, всичко щеше да мине рутинно, а те умишлено предизвикаха напрежение. Дори едната от тях се обади на органите на реда. Уведомихме своевременно директора на общинското предприятие „Социални дейности“ Гошо Недялков, който незабавно назначи проверка от служебна комисия. Тя извади на показ хранителни продукти, които бяха намерени по местата, свързани с техните служебни задължения, и лични помещения“.

По време на разговора с наш репортер Невелина Димитрова неколкократно заяви, че дори не е шефка на въпросните служителки. Самата тя обаче каза, че длъжността й е „домакин, изпълняващ длъжността управител“. Освен това тя твърди, че работи в стола с още 20 души, всички от които застават зад гърба й. Тя донесе и подписка, която обаче съдържаше парафите на едва 11 души.

Кой крив, кой прав ще установи експертна проверка, която трябва да се назначи от кмета на Враца Калин Каменов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст