ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Още 4 фонда на “Експат” се търгуват на Frankfurt Stock Exchange

Франкфурт

От днес започва търговията с борсово търгуваните фондове на "Експат Асет Мениджмънт", следващи движението на индекси на акции от Полша, Чехия, Румъния и Гърция на Frankfurt Stock Exchange (XETRA), съобщиха от Expat Capital. Дотук се стигна след като те  получиха регистрация на борсата в Германия ден по-рано.

Четирите фонда са част от семейството от 11 ETF инструменти, управлявани от "Експат асет мениджмънт". Те дават възможност инвеститорите да получат ликвидна и диверсифицирана експозиция към пазари от Централна и Източна Европа, за повечето от които към момента няма аналогични продукти.

Планът на Експат е всичките 11 фонда да бъдат регистрирани за търговия на големи чужди борси. Вече общо пет борсово търгувани фонда на "Експат" са регистрирани за търговия на Frankfurt Stock Exchange (XETRA), след като Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF започна първи търговия в Германия през януари 2018-а. В момента тече процедурата по паспортизация в Германия и на останалите 6 фонда (за Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Македония). Очаква се скоро те също да получат регистрация от борсата във Франкфурт.

 Борсово търгуваните фондове на "Експат" са проектирани да се превърнат в магистрали за капиталови потоци към и от пазарите на акции на страните от Централна и Източна Европа. Търговията на тези финансови инструменти на борсите в големите финансовите центрове Лондон и Франкфурт има за цел да осигури на международните инвеститори лесен и ефективен начин да управляват своята експозиция към конкретни страни от региона. По този начин се преодоляват редица недостатъци, като липса на ликвидност, недостъпност, проблеми с международния сетълмент, високи транзакционни разходи, големи спредове и други технически фактори, характерни за много от тези пазари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст