ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Париж: Русия е отговорна за покушението срещу Скрипал

макрон

Франция споделя заключението на Великобритания за отговорността на Москва в отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания. Това заяви днес френското президентство, предадоха световните агенции.

Изявлението бе публикувано, след като президентът Еманюел Макрон отново разговаря с британския премиер Тереза Мей по случая със Скрипал.

"От началото на седмицата Великобритания информираше подробно Франция за уликите, събрани от британските следователи и за елементите, показващи, че Русия е отговорна за атаката. Франция споделя заключението на Великобритания, че няма друго възможно обяснение и изразява отново солидарност със своя съюзник", се казва в изявление на френското президентство.

Макрон и Мей са "постигнали съгласие, че е важно да има европейско и трансатлантическо единство в отговора на това събитие и ще поддържат връзка в следващите дни", гласи изявлението.

Макрон обсъди за първи път с Мей случая Скрипал в понеделник. Тогава той осъди нападението и го нарече неприемливо, без обаче да коментира обвиненията, отправени от Лондон към Москва.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст