ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Почина раненият работник при взрива в “Арсенал”

арсенал

Почина пострадалият при инцидента в "Арсенал" работник, който беше в тежко състояние след запалването в завода в сряда. Неговият 27-годишен колега загина на място при трагедията. 45-годишният Красимир Желев пострада при възпламеняване на барут.

Инцидентът стана рано в сряда сутринта в цех за химически смеси. Машините там се управляват дистанционно, а влизането в помещението става, само когато е изключен т.нар. „миксер” . Двама от работниците обаче се озовават в производството при работеща машина. Секунди по-късно пламва сместа за снарядите. 

Оказа се, че Инспекцията по труда извършва проверки в „Арсенал” на всеки три месеца. През последната година експерти са влизали в завода 100 пъти. Установени са повече от 400 нарушения.

Вчера КНСБ обяви, че ще помогне на семейството на загиналия работник в „Арсенал“ АД. То ще получи еднократна помощ от 1000 лв., а детето на мъжа ще взима ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование чрез благотворителния фонд на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов“, създаден да помага на деца на загинали работници. Синдикатите обявиха, че ще бъде подпомогнато и семейството на Красимир Желев. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст