ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП се оплака, че нападат пунктове на подписката срещу сделката за ЧЕЗ

бсп централа

БСП се оплака от нападения срещу пунктове на подписката срещу сделката за ЧЕЗ.

Вчера са били нападнати доброволци на Националната гражданска инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“. Инцидентът е станал около 16.40 часа, на пункта на Инициативата пред метростанция „Западен парк“ в София. Били са унищожени нагледните материали и е направен опит да бъде скъсана и самата подписка. Нападателият е упражнил вербална и физическа агресия спрямо доброволците Екатерина Д. и Божидар Г. Само бързата намеса на граждани, които са повикали полиция, е предотвратила саморазправата с доброволците и унищожаването на подписката. 

Сигнал за случая е подаден в 9-о РПУ.

Подобен инцидент се е случил и предишния ден на пунката на Гражданската инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“ пред метростанция „Люлин“.

"БСП осъжда подобна агресия, която цели да се осуети провеждането на една гражданска инициатива. Това е недопустимо и партията категорично ще се противопостави   на посегателствата върху доброволците. Призоваваме МВР да влезе във функциите си и да осигури спокойното провеждане на подписката", казват от партията. 

На 10 март БСП обяви, че в цялата страна започва подписка за разваляне сделката за "ЧЕЗ България". Депутатите от партията  участват в националната кампания в избирателните си региони. В инициативата се включват и членовете на Националния съвет на БСП.

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията ѝ започва подписка сред българите за спиране на сделката с ЧЕЗ и че ще внесе колективен иск в съда. С мотив, че не е добър стопанин, социалистите не са съгласни и държавата да има контролен пакет акции в дружеството, каквато идея лансира Бойко Борисов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст