ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хванаха госпожица от Бургас за интернет измами

арест

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР – Бургас задържаха извършителката на измами в интернет,  чрез публикуване на обяви за продажба на стоки и в последствие изпращане на стоки без стойност. 19-годишната  бургазлийка е направила пълни самопризнания и е обяснила механизма за извършване на престъпната дейност, уточнява БНР.

Жената ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи – втора употреба, като публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията « преглед и тест». На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното. Той алармирал служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР – Бургас, които своевременно предприели действия по установяване самоличността на извършителката на измамата и след множество процесуално-следствени и оперативни мероприятия локализирали 19 годишната бургазлийка.

Тя е задържана за срок от 24 часа, като в обитаваното от нея жилище, разположено в ж.к. «Меден Рудник» са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст