Бойко Борисов стана „Ангел на благодетелността“

Бойко Борисов е отличен с награда "Ангели на благодарността" от фондация "Искам бебе"

906 са децата, родени само през 2017 г. след инвитро процедури, финансирани от Центъра за асистирана репродукция. От януари тази година държавата поема повече опити за двойките с репродуктивни проблеми, включително при партньори с генетични заболявания и при онкоболни жени. Това бяха и основни искания на НПО-та и фондация "Искам бебе", които днес ми връчиха отличието „Ангел на благодетелността“ за изпълнените ангажименти. Това написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук. 

Тази сутрин, в началото на редовното заседание на Министерски съвет, представители на фондация „Искам бебе“ връчиха приза. Официалната церемония по раздаването на годишните награди се състоя миналата седмица (23 март) в Народното събрание, но заради ангажимент в Брюксел, премиерът не успя да присъства лично.

Отличието се присъжда на Борисов за изпълненото обещание от правителството и осигуряване на финансиране на 4 ин витро опита за нуждаещи се пациенти и финансиране на замразяване на яйцеклетки на онкоболни пациентки. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст