Криминалисти на РУ-Лом задържаха рецидивист, занимавал се с незаконна лихварска дейност

Левове

Разследването на криминалистите на РУ-Лом стартирало в началото на тази година, след придобита информация за незаконно осъществявана лихварска дейност на територията на региона. След множество оперативни действия, проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура-Монтана,  разследващите влезли в следите на 41-годишния А.Р. от Лом, криминално проявен и осъждан. Той бил задържан вчера в дома му в кв. „Момин брод“ в хода на реализирана специализирана полицейска операция. При претърсване на адреса, криминалистите намерили сумата от 60 850 лв. и 29 865 евро, които били укрити в 3-литров стъклен буркан, закопан в саксия с посадено отгоре растение. От дома са иззети и множество документи, доказващи извършваната от мъжа незаконна дейност, преносим компютър, тестер за банкноти и 2 мобилни телефона със сим-карти.

В двор на стопанска постройка, стопанисвана от А.Р., бил открит и лек автомобил „Фиат Стило” с монтанска регистрация. Изяснено е, че колата е собственост на жител на с. Трайково и била оставена в залог на получена сума.

В рамките на операцията криминалистите са претърсили и други два адреса – в селата Комощица и Василовци, обитавани от две жени на 32 и 43 години. Оттам са иззети множество документи – тетрадка с имена, адреси, дати, изписани отдадени и дължими суми пари, както и разплащателни документи, преносим компютър и мобилни телефони със сим-карти.

По случаите са образувани досъдебни производства в РУ- Лом, действията по разкриването на цялостната престъпна дейност на задържания продължават под ръководството на прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст