По 40 лева получават най-бедните пенсионери за Великден

пенсионери

По 40 лева за Великден ще получат 1 226 698  пенсионери с доход до линията на бедност. Това реши правителството на днешното си заседание. 

"За целта ще бъдат отпуснати 50 милиона лева. Добавките ще бъдат изплатени с пенсиите за април, а изплащането започва на 4-ти април", съобщи социалният министър Бисер Петков.

Премиерът Бойко Борисов каза пред камерите в началото на заседанието, че с финансовия и социалния министър, са разгледали внимателно възможностите. Добавки ще получат хора, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, за месец април 2018 г. е до 321,00 лв. включително. За изплащането на добавките към пенсиите за Великден правителството отпуска допълнителни 49,1 млн. лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет.

Изплащането ще започне от 4 април, когато стартира плащането на пенсиите за същия месец. Хората, които получават пенсиите си по банков път ще разполагат със средствата си на 4-о число. Останалите ще получат средствата чрез пощенските станции по предварително обявен график.

"Великденски добавки ще получат над 56% от пенсионерите в България", добави Петков.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст