ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кремъл: Британското “доказателство” за случая “Скрипал” е световна фалшификация

мария захарова

Министерството на външните работи на Русия обяви, че Великобритания нарушава международното право с отказа си да предостави информация за дъщерята на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал, съобщава Sky News.

Говорителят Мария Захарова заяви, че за четвърти път Русия се обръща към Великобритания по официалните канали с предложение за сътрудничество в разследването на ситуацията със Скрипал. Тя поясни, че съответните ноти на руското посолство в Лондон са изпратени на 6,13,14 и 22 март.

Говорителят подчерта, че британската страна мълчи или изпраща неграмотни отговори. Лондон умишлено избягва контактите с руското посолство, посочи Захарова.

Москва нарече разпространеното от британското посолство "доказателство" за случая "Скрипал" световна фалшификация.

Според ведомството презентацията на Лондон по случая е направена от британския посланик по време на закрита пресконференция и след това е разпространена сред британските дипломатически мисии преди масовото експулсиране на руски дипломати.

Публикуваните от Лондон документи по случая напомнят на работата на ученици от долните класове, отбеляза Мария Захарова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст