ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ОП – Варна поиска арест за двамина, повредили железен път и извършили кражба на части от жп съоръжение

арест

Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 31-годишния Йордан Д. от Девня и 32-годишния варненец Кирил Д. Те са били привлечени като обвиняеми по две обвинения – за повреди на железен път, с което е създадена опасност за живота на другиго, и за кражба чрез използване на техническо средство в съучастие.

На 27 март 2017 г. бил подаден сигнал за кражба от железопътни линии във Варна. След проведени незабавни оперативно-издирвателни и процесуално- следствени действия на място органите на реда установили извършителите. Единият от тях – девненецът Йордан Д., действал по време на кражбата от железопътните релси при условията на опасен рецидив.

Двамата мъже отрязали с ножица за арматура четири захранващи съединителя на 8 коловоз и стрелка №30 във Варна с цел кражба. По неотложност бил извършен оглед на местопроизшествието, на което разследващите намерили ножицата за рязане, парчета релсови съединители и торба, в която двамата извършители поставили предназначените за кражба отрязани съединители с различна дължина.

Разследването срещу двамата продължава. Днес Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст