КФН назначи нов квестор на “Интерактив кампъни”

одит

Комисията за финансов надзор взе решение да отнеме правомощията на Цветан Борисов да управлява и представлява „Интерактив кампъни” ЕООД (предишно наименование „Глобал Маркетс“ ООД).  Това се вижда от решение на регулатора от 29 март, с което на дружеството се назначава за квестор Калин Николов Клисаров.

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, в края на юни 2017-а на инвестиционната компания й беше назначен квестор – Наталия Ангелова Кумпикова за срок от три месеца. Тогава регулаторът възложи на квестора да предприеме действия за  пълното уреждане на отношенията на "Интерактив кампъни" ЕООД с неговите клиенти и с  всички държавни и местни органи  към датата на отнемане на лиценза му (14 юли 2014 г.). В последствие квестурата на Кумпикова бе удължена до 6 януари 2018-а.

Напомняме, че през октомври 2015-а Централната банка на Унгария (ЦБУ) информира Европейския орган за ценни книжа и пазари, че "Интерактив кампъни" ЕООД няма издаден лиценз за извършване на дейностите, които подлежат на регулация от Унгарския надзорен орган. В съобщението е посочено изрично, че в регулираните дейности се включват инвестиционни консултации и сключването на сделки с предмет инвестиции в акции и дялове.

Централната банка на Унгария изрази  опасение, че действията на това дружеството може да са насочени към привличане на клиенти и извършване на подлежащите на лицензиране дейности в Унгария. Тогава бе обърнато специално внимание на обстоятелството, че новото наименование на "Глобал Маркетс" ООД – "Интерактив кампъни" ЕООД е сходно с наименованието на лицензиран от Надзорния орган на Великобритания инвестиционен посредник – INTERACTIVE LTD.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст