Жена, обещала осигуряване на работа на строителен обект в Италия, предадена на съд за измама

районна прокуратура

Районна прокуратура – Петрич е внесла обвинителен акт срещу Е.В. за извършено от нея престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемата Е.В. с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала заблуждение у седем лица от гр. Петрич, с което им причинила вреда в общ размер от 350 лева. Измамницата публикувала в интернет сайт „Топ обяви“ предложение за работа на строителен обект в гр. Милано, която предизвикала интерес.

Жената се представяла като Г.И. от гр. Враца и отговаряла на обаждания на посочения от нея телефон. Впоследствие, по време на присъствени срещи в гр. Враца и гр. Петрич, тя заявявала, че наетите строителни работници ще получават по четиридесет евро на ден и ще им бъде осигурено жилище под наем. За тази цел желаещите следвало да й заплатят сумата от по сто евро, представляваща транспортни разходи до Италия.

В действителност тя нито изпълнила обещания от нея ангажимент, нито имала право да осъществява подобни услуги, тъй като не била регистрирана в Агенцията по заетостта и нямала съответно Удостоверение за извършване на тази дейност. С тези обещания за осигуряване на работа, на нейна банкова сметка били преведени суми от по петдесет лева от седемте лица, с което им била причинена имотна вреда.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст