Осъдиха жена за телефонна измама в размер на 25 000 лв по обвинителен акт, внесен от СРП

Нов Софийски районен съд СРС сграда

С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, Теменужка Попова е осъдена за  това, че за времето от 11.50 часа на 20.07.2017 г., до 10.28 часа на 21.07.2017 г., в гр. София,  при условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, с неустановено по делото лице (извършител), с цел да набави за себе си и за другиго (за неустановения извършител на деянието), имотна облага, умишлено улеснила извършването на престъпление от неустановеното по делото лице, което от своя страна възбудило у Г. А. заблуждение, представяйки се за инспектор Лазаров от 07 РУ – СДВР, че същата съдейства на полицейските органи за залавянето на телефонни измамници чрез предаването на парични суми.

Попова от своя страна взела паричните суми, предмет на престъплението, и съдействала те да достигнат до извършителя на деянието. С действията на двамата на Г. А. била причинена имотна вреда в общ размер на 25 479.15 лева.

Списаното деяние съставлява престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК, като на Попова е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, изпълнението на което е отложено за срок от пет години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст