Възпитаници на Детското полицейско управление посетиха ГДНП

детско РУП

Деца от пет Детски полицейски управления/ДПУ/ при ОДМВР-Пазарджик посетиха Главната дирекция „Национална полиция“. Те имаха възможност отблизо да се запознаят с работата на полицейските служители от Охранителна, Криминална и Пътна полиция. Малките гости бяха приветствани от заместник-директора на ГДНП ст. комисар Благородна Макева. Под формата на игра тя им зададе въпроси от материала, който изучават в ДПУ, и най-вече познават ли добре правилата за пътна безопасност. Децата не се затрудниха в отговорите си.

В двора на дирекцията им бе показана техниката за засичане на скорост, както и  оборудването на патрулен автомобил. Силен интерес у малките предизвика демонстрацията по залавяне на нарушител, която направиха служителите на сектор „Реагиране и проникване“ при ГДНП.

Децата се срещнаха и разговаряха с униформените от сектор „Зоопилиция, кинология и престъпления срещу животни“. По тяхна молба, им бе организирано посещение в базата на МВР, където отблизо видяха четириногите помощници на полицията.

Децата от ДПУ разгледаха и част от картините, участвали в Националната изложба „Аз и Детското полицейско управление”, изложени във фоайето на дирекцията по идея на директора на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски.

Децата от ДПУ в Пещера връчиха благодарствен адрес на зам.-директора на ГДНП – ст. комисар Благородна Макева и на националния координатор по Програма ДПУ- Ваня Славчева, инспектор в сектор „Детска престъпност“-ГДНП. В знак на благодарност техните връстници от ДПУ в Септември подариха изработена от тях картина на служителите от сектор „Детска престъпност“-ГДНП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст