Осъдиха условно лесбийка, обвинена за подбуждане към убийство на мъжа на партньорката й

Темида

Съдът е признал за виновна М. Асенова (на 29 години), обвинена от Районна прокуратура – Враца за извършено от нея престъпление по чл. 117, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

М. Асенова живее в гр. Мездра. Преди няколко години тя се сприятелила с нейна колежка – П.П., като впоследствие отношенията им преминали в интимни. Познавала се със съпруга на приятелката си – Г.П., взаимно си гостували.

През последната година отношенията между двете жени се влошили, поради проявяваната ревност от страна на Асенова, което станало повод П.П. да пожелае да прекратят връзката им. Освен това имало и обвинения, свързани с давани и получавани парични суми в заем.

През пролетта на 2017 г. М. Асенова се свързала с неин познат и по време на среща в гр. Враца му казала, че иска съпругът на приятелката й да бъде убит. Тя съобщила данни за него – местоживеене и работно място. Мъжът отказал да се ангажира, но тя продължила да търси начини да осъществи престъпните си намерения. Впоследствие й бил препоръчан човек, който би могъл да й свърши този вид „услуга“.

На 03.08.2017 г. Асенова се срещнала в гр. Мездра с „Дмитрий“, без да знае, че същият е служител под прикритие. Тя му показала снимки и копие от личната карта на лицето, което искала да бъде убито. Уговорено било и възнаграждение – парична сума от 1500 лева. В допълнение на това тя предоставила информация за местоработата и навиците на съпруга на приятелката й, предала ключ от входната им врата и платила капаро в размер на 400 лева.

Във връзка с воденото досъдебно производство и действията на жената, на 16.08.2017 г. тя била задържана от органите на МВР.

За извършеното престъпно деяние – подбуждане към убийство, съдът е наложил на М. Асенова наказание от една година и четири месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от четири години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст