СРП внесе обвинителен акт за нанасяне на телесна повреда на полицай, проверявал търговски обект

срп

На 04.08.2017 г., свидетелите В. Н. и Г. – инспектори сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към 09 РУ-СДВР, около  14:00 часа, получили сигнал за лице, което държи и разпространява акцизни стоки без бандерол в търговски обект- магазин за хранителни стоки, находящ се в гр. София, ж.к. „Люлин“, бл. 765, вх. „Б“, партер. Свидетелите пристигнали на място пред обекта около 14:10 часа със служебен автомобил, където установили че се намира Албена Борисова.

След като забелязала пристигането на полицейския автомобил, тя влязла в търговския обект и заключила вратата за едно от помещенията, като прибрала ключовете за него в джоба си. Полицейските служители се легитимирали и пристъпили към извършване на проверката, а Борисова им заявила, че е управител на търговския обект. След като свидетелите й поискали документ за самоличност и документи относно дейността на магазина, тя започнала да се държи агресивно, като на висок тон ги питала кои са и на какво основание я проверяват. Полицаите повторно се легитимирали, но тя заявила, че „й е омръзнало от проверки“ и отказала да даде документ за самоличност, като казала трите си имена и годината на раждането си.

На Борисова било разпоредено да осигури достъп до заключеното от нея помещение, но тя категорично отказала, като изхвърлила връзката с ключове зад хладилна витрина, до входа на търговския обект. В. повторно й разпоредил да отключи помещението, но Борисова взела метална пръчка от метла и посегнала да му нанесе удар, като на висок глас отправяла закани към полицейските служители. Непосредствено след това Борисова замахнала повторно  към лицето на В. и нанесла удар по ръцете му, с които той инстинктивно се опитал да прикрие главата си. След поредно нареждане да осигури достъп до помещението, Борисова го отключила и влязла вътре. Там били установени  60 кутии с цигари без бандерол, които били предадени с протокол за доброволно предаване. Албена Борисова била задържана за срок от 24 часа и отведена в сградата на 09 РУ-СДВР, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на това производство, на Борисова е повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 1, вр. чл. 130, ал. 1 НК (нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице, при изпълнение на служебните му задължения).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст