ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов и Звиздич обмислят създаването на регионална авиокомпания

борисов звиздич

Премиерът Бойко Борисов и председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, който е на посещение у нас, обсъдиха създаването на регионална авиокомпания, която да свързва столиците на балканските държави. Борисов посочи, че е възложил на министъра на транспорта да разгледа темата за полети между 4 – 5 държави от региона, които нямат свои авиокомпании.

"По другите инфраструктурни проекти – магистрали и жп пътища се работи.  Всяка една държава по трасетата трябва да положи максимални усилия да завърши своите участъци. Важно е да дадем реална перспектива на страните от Балканите за присъединяване към Европейския съюз. Не искам да изглеждам като голям оптимист, но само преди година темата за присъединяването на страните от Западните Балканите към Евросъюза изглеждаше като абсолютно невъзможна, каза българският премиер. Политическият елит на Балканите разбра, че единственият път за страните от региона е членство в ЕС и НАТО, по тази тема няма спор и трябва да се работи максимално бързо като се използва инерцията, която създадохме през тези няколко месеца", каза Бойко Борисов.

 Звиздич благодари на България, че е поставила темата за членство на страните от западните Балкани в ЕС като приоритет по време на председателството на Съвета на ЕС. Той посочи, че страната е изпълнила всички изисквания на ЕК и очаква до кроя на годината да получи статут на кандидат-член на ЕС и да започне преговорите за членство. Босна и Херцеговина работи усилено за интеграция в НАТО, за върховенството на закона в страната и за създаване на контакти със съседните държави в региона. Целта ни е мир, стабилност и икономически просперитет, които да задържат младите хора в страната. 
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст