Младен Маринов: Няма данни водачите на колата и на автобуса да са употребили алкохол

младен маринов

Официално можем да потвърдим за 6 загинали на място при тежката катастрофа на магистрала "Тракия" в следствие на най-различни наранявания. Самоличността им все още се установява. В момента се извършват процесуално-следствени действия под надзора на прокуратурата. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Той допълни, че 22 лица са настанени в болнични заведения в София, като за състоянието им тепърва ще се получава информация."Нашите действия бяха насочени към овладяване на кризата и първа помощ на пострадалите при тежката катастрофа на „Тракия”.

Няма загинали деца при тежката катастрофа на „Тракия”. Има данни за едно пострадало дете, което е настанено в болница и му се оказва помощ. Няма данни водачите да са употребили алкохол". Причината за инцидента не е ясна все още, тя ще се установи. И двамата водачи дават своите версии, каза Маринов. Имало е съприкосновение с леката кола непосредствено преди автобусът да напусне пътното платно и да влезе в канавката, уточни главният секретар. "Получаваме информация, че е имало засичане. Данните са, че автомобилът е влязъл в съприкосновение странично с автобуса и оттам са последвали следващите движения на автобуса към канавката. Това обаче трябва да се потвърди с автотехническите експертизи", каза Маринов.

Сигналът за произшествието е по стъпил в 11:18 ч., незабавно са изпратени екипи. Сигналът в пожарната е получен 2 минути по-късно. В рамките на до 10 минути първите полицейски автомобили са били на място. На мястото вече е имало други участници в движението, които също са спрели да окажат помощ на пострадалите. Пожарната е задействана, получила е сигнала 2 минути по-късно, в 11:20, реагирали са също незабавно. Пожарен автомобил от Ихтиман в рамките на 13 минути е бил на местопроизшествието.

Незабавно са предприети всички мерки за оказване помощ на пострадалите. Беше организиран транспорта към най-близките болнични заведения. В момента се работи и с двамата водачи – на лекия автомобил, който е участник в пътно-транспортното произшествие и с водача на автобуса".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст