Тръмп още не е решил за Сирия

тръмп мей

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъди вчера със съветниците си по националната сигурност кризата в Сирия, но на срещата не бе взето окончателно решение, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом.

"Продължаваме да правим оценка на разузнавателната информация и водим разговори с нашите партньори и съюзници", гласи декларация на Белия дом.

Доналд Тръмп и британската министър-председателка Тереза Мей са единодушни, че е необходимо да се подготви международен отговор, с който да бъде възпряна употребата на химически оръжия в Сирия, предаде Ройтерс, като цитира кабинета на Мей.

Двамата лидери разговаряха по телефона, след като британските министри дадоха подкрепа на Мей да предприеме действия заедно със Съединените щати и Франция в отговор на използването на химически оръжия от правителството на сирийския президент Башар Асад.

"Двамата се съгласиха, че е жизненоважно употребата на химически оръжия да не остане безнаказана, както и че е необходимо да бъде възпряна по-нататъшна употреба на химически оръжия от режима на Асад", заяви в декларация премиерският кабинет, след като президентът и министър-председателката разговаряха по телефона. "Те се уговориха да продължат да работят заедно, за да изготвят международния отговор", се посочва в декларацията, цитирана от Ройтерс. 
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст