ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Туроператорите са против идеята за премахване на забраната за пушене

пушене

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) обяви, че се противопоставя на предложението на НФСБ за отпадане на режима, забраняващ тютюнопушенето в заведенията за хранене и развлечение. 

Повод за изявлението е, че по-рано Валери Симеонов обяви, че ще предложат законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши пушенето в обособени помещения.

„АБТТА изразява категорично мнение, че всички варианти за промяна в Закона за здравето чрез обособяване на зони за пушачи и непушачи са неефективни и не са в състояние да постигнат защитен ефект. Освен че не предпазват работещите в развлекателната индустрия – най-често жени и млади хора, от постоянните въздействия на съдържащите се в тютюневия дим канцерогенни и токсични вещества, частичните ограничения не осигуряват защита от вредните въздействия на пасивното пушене, тъй като най-често използваните вентилационни технологии нямат голям ефект върху степента на замърсяване с тютюнев дим, за излагането на който, както е известно, няма установено безопасно ниво“, пише още в становището на асоциацията. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст