ОП – Русе отчете повишена натовареност и по-добро качество на работата през 2017 година

прокуратура русе отчет

Повишена натовареност и по-добро качество на работата през изминалата година отчете Окръжна прокуратура Русе. Годишното отчетно събрание на прокурорите от Окръжна прокуратура – Русе и Районните прокуратури в гр. Русе и гр. Бяла се проведе в петък в Мраморната зала на съдебната палата в гр. Русе.

Гости на събранието бяха заместник-главният прокурор и ръководител на Върховната Административна прокуратура Ася Петрова, Апелативният прокурор на АП Велико Търново Огнян Басарболиев, членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Даниела Машева и Светлана Бошнакова, председателите на Окръжния съд и Административния съд в гр. Русе, Директорът на ОД на МВР – Русе, ръководителите на всички разследващи органи в града, председателят на Адвокатска колегия – Русе и др.

Окръжна прокуратура – Русе отчете повишена натовареност и по-добро качество на работата през 2017 г. Броят на наблюдаваните досъдебни производства е увеличен на 5014, при 4917 през 2016 г., а броят на внесените в съда дела на 997, при 774 през 2016 г. Предадените на съд лица са 1118 и са със 185 повече, в сравнение с 2016 г. Броят на бързите производства е увеличен през годината с 52, 8% и е достигнал 521 дела, при 341 за 2016 г. Влезлите в сила оправдателни присъди са намалени на 15 броя, при 23 за 2016 г., а оправданите лица на 16 броя, при 22 за 2016г. На трите прокуратури са били върнати от съда само 1, 8% от всички внесени за разглеждане дела. Повече от два пъти е увеличен броя на протестите, подадени от прокурорите от Административния отдел при Окръжна прокуратура – Русе срещу отделни разпоредби от Наредби на Общинските съвети в областта, които противоречат на закона – 31 броя, при 14 за 2016 г.

Гостите на събранието поздравиха прокурорите за добрите резултати и им пожелаха успех и през 2018 г.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст