Иванчева е действащ кмет, само съдът може да я отстрани от длъжност

Столична община - пресконференция във връзка с работата на омбудсманите на „Топлофикация - София" - Елен Герджиков

Казусът с оставката на и.д. кмет на "Младост" не е толкова прост, колкото изглежда на пръв поглед, обясни в "Денят започва" Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. Той обясни, че според него и.д. кмет на "Младост" Владимир Клисуров трябва да подаде оставка "пред човека, пред институцията, която го е избрала". Когато е станал част от екипа на г-жа Иванчева, той не е избиран от Столичния общински съвет, допълни той. "Той трябва там да подаде оставка, защото неговият работодател е г-жа Иванчева", коментира Герджиков.

Елен Герджиков обясни, че Иванчева е действащ кмет и че тя не е отстранена от длъжност от съда: "Само българският съд може да я отстрани от длъжност със свое решение. Това не се е случило, което означава, че тя е действащ кмет и има всички правомощия. Освен това съвсем официално в официално заявление до кмета на Столична община тя уведоми, каквато е и процедурата, че излиза в отпуск – платен, и в същото уведомление посочва за свой заместник г-н Клисуров".

Герджиков подчерта, че в случая Клисуров или трябва да изпълнява функциите на кмет, или "да се разбере със своя работодател". Да влезе в контакт с нея, да се разберат какви са възможностите, коментира той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст