ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хора, пътища и дупки

Студент

Едва 5600 собственици на имоти у нас ползват услугата за известяване с есемес, която може да ги предпази от посегателствата на имотната мафия.

 

България е усвоила само 0.82% от еворопарите за чист въздух. "Околна среда" е една от най-рисковите за нас европейски програми и е втората след "Морско дело и рибарство" (0.63%), по която изплатените суми са критично малко – 6.83%, при общ бюджет от над 2.9 млрд. лева. Освен за чистота на въздуха и превенция на свлачищата, пари по програмата има и за сектор "Води" и "Натура и биоразнообразие и отпадъци".

 

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) повиши прогнозата си за икономиката на страната през 2018-а, очаквайки брутният й вътрешен продукт да нарасне с 3.6 процента. В предишния доклад от ноември миналата година очакванията бяха за ръст от 3.2 на сто. Според прогнозите на банката основен двигател на икономиката и през тази година ще продължи да е вътрешното търсене.

 

Промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите предвиждат отпадането на два документа при кандидатстване за сертификат за клас инвестиция или приоритетен инвестиционен проект. Това са удостоверението за липса на парични задължения към община и свидетелството за съдимост.

 

По трима заместник-областни управители ще има в Софийската област и в Стара Загора. Това предвиждат промени в Устройствения правилник на областните администрации.

 

Пазарът на тpyда у нас гyби пo 50 000 дyши гoдишнo зapaди дeмoгpaфcĸaтa ĸpизa. Зa пepиoдa 2011-2017 г. общо 41 486 yчeници ca нaпycнaли cтpaнaтa.

 

Производители на малини експериментират с космическа технология, която може да увеличи двойно добива. Иновацията се прилага за първи път у нас. Ефективността й е изпробвана от НАСА в космическите станции.

 

Лондон беше определен за най-добрия град в света за студенти. Британската столица измества Монреал и Париж от първото място в класацията на 30-те най-добри града за получаване на образование. Младите в Лондон могат да се наслаждават на най-високата концентрация на първокласни учебни заведения като Imperial College, University College London,  London School of Economics и King's College. Лондон обаче се представя слабо по един от критериите – достъпност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст