ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цецка Цачева: Промените в НК трябва да обхванат трансграничната престъпност

Нов ВСС Висш съдебен съвет Цецка Цачева

Промените в Наказателния кодекс трябва да обхванат трансграничната престъпност. Това заяви за "По света и у нас" правосъдният министър Цецка Цачева. Според Цачева през последните години наказателното право на ЕС се развива изключително динамично, което изисква законодателни промени и у нас.

Правосъдният министър припомни, че основна политика на кабинета е противодействието на корупцията и заяви, че предложените законодателни промени от ГЕРБ не се месят по недопустим начин в частния бизнес.

Във връзка с 50-годишнината на Наказателния кодекс, катедрата по Наказателно право към Юридическия факултет на Софийския университет организира международна конференция, посветена на най-важния наказателен закон.

В изказването си Цецка Цачева, министър на правосъдието, отбеляза: "Много внимателно трябва да се подхожда към изработването на изцяло нов Наказателен кодекс. Преди това имаме нужда от концепция за наказателната политика. България е в състояние да приеме една концепция, която да действа за относително продължителен период от време, защото честите промени на концепции, пътни карти, мерки, планове, водят до усещането за нестабилност в обективното право, в частност – в наказателното".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст