ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отложиха приемането на доклада за сделката за ЧЕЗ

Централа на ЧЕЗ в Прага

Депутатите отложиха приемането на доклада на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България.

Причината за отлагането е, че по време на днешното заседание на комисията някои от членовете й възразиха срещу част от текстовете в доклада, а документът трябва да бъде приет с консенсус. Наложи се да бъде сформирана специална работна група, състояща се от по един представител от всяка политическа сила, която е част от състава на комисията. Групата ще прегледа текстовете на доклада и ще предложи нужната редакция.

Според Валентин Николов от ГЕРБ  в някои изводи и обобщения в доклада има политически уклони, и предложи текстовете да бъдат редактирани, за да може докладът на комисията да бъде приет с консенсус. Затова той предложи днешното гласуване на целия доклад да бъде отложено.

Новата работна група ще се събере в четвъртък, когато изтича срокът на работата на комисията, текстовете от доклада ще бъдат окончателно гласувани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст