ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Служители на Митница Русе разбиха канал за трафик на наркотични медикаменти, задържани са 26000 таблетки

Агенция Митници

Служители на Митница Русе разбиха канал за трафик на лекарства, съдържащи наркотични вещества. При продължило няколко дни разследване с претърсвания и изземвания са задържани общо 26000 таблетки от над 20 различни по вид лекарствени средства. Таблетките са изпращани за страни от Западна Европа и САЩ чрез пощенски пратки от България, сочи Агенция "Митници".

След събрана предварителна информация и уличаващи доказателства, на 02.05.2018 г. под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе, екипи на Митница Русе с активното съдействие на "Гранична полиция" са извършили претърсвания на обществени и частни помещения. На различни места са откривани количества от медикаменти с активни наркотични вещества. В резултат на проверките е открит и склада с целия асортимент на предлаганите продукти. Иззети са над 22500 таблетки от различни видове. Други 3500 таблетки са задържани няколко дни по-рано при проверки и събиране на доказателства за дейността на канала.

По случаите са проведени процесуални действия по НПК и е образувано досъдебно производство.

40-годишен мъж е задържан като организатор на канала. Той е в следствения арест с наложена прокурорска мярка за неотклонение – „задържане под стража" за 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст