ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Нямаме ток” и “Хванахме вирус”: Абсурдните извинения на хотелите в Киев

киевски шашарми

Лудост в Киев! Преди финала на Шампионската лига между "Реал" Мадрид и "Ливърпул", местните хотелиери подеха акция по… анулиране на резервации. Под прицел обаче не са всички запазени стаи, а само онези, резервирани по-рано и на по-ниски цени, сочи bTV.

Според проучване на испанското издание "Марка", цените на нощувките за 25 и 26 май в хотели в близост до стадиона са се повишили… почти стократно. Докато една нощувка в останалите уикенди в хостел е 16 евро, преди и след финала футболните фенове ще могат да спят на удобно място в Киев за… 1300 евро. В тризвездните хотели двойната стая скача от 77 евро на 4181 евро.

Този скок на цените провокира част от хотелиерите да анулират резервации, направени от предвидливи привърженици, запазили стаи преди цените да скочат.

"Здравейте, моля да отмените резервациите си, тъй като няма да имаме ток и вода за тези дати" – такова съобщение е получил футболен фен, който е резервирал рано престоя си в Киев.
Друго място за настаняване пък се оправда с… хакерска атака. Според съобщението, изпратено до съобразителен футболен привърженик, точно когато той е резервирал нощувките си, системата за резервации на хотела е била заразена с компютърен вирус и неговите заявки, въпреки че са одобрени, са невалидни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст