ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петър Андронов

Петър Андронов, председател на Асоциацията на банките в България:

Уважаема г-жо вицепрезидент, уважаеми дами и господа

Когато ми предложиха преди няколко дни да кажа няколко думи за вестник, аз си помислих, че това не би трябвало да е трудно. Всеки знае  да говори за вестници. Всеки знае какво е вестник и може лесно да каже няколко думи. Има годишна история, със самочувствие за вековна. Има много новини, много от тях са жълти, има много реклама по страниците му, често си сменя политиката, като си смени собственика. Освен това копира новините си от интернет, пише повече, отколкото знае, поддържа управляващите и често критикува банкерите, особено когато са много слаби.     

Уважаеми приятели от в. "БАНКЕРЪ", уважаема Бистра! Тези думи важат за много други вестници и медии, но не и за Вашата. През всичките тези 25 години вестник "БАНКЕРЪ" оцеля и успя, въпреки че не беше като останалите медии. И ние, всички банкери оценяваме това. Оценяваме вашия професионализъм, оценяваме високо вашите усилия, вашата воля, вашите ценности. Дори когато сме на различни мнения, ние знаем, че вие го правите от искрени и лични убеждения, а не с користни намерения. 

И тъй като ние смятаме още дълги години да работим заедно с вас, в Асоциацията на банките решихме да предложим няколко стъпки за подобряване на нашето партньорство. 

Първото нещото, което Ви предлагаме г-жо Георгиева, е през следващата година да увеличите наградите "Банкер на годината", а ние от своя страна банкерите се ангажираме да слеем повече банки. Така че докъм 10 години да връчвате по една награда годишно на всеки. На всяка банка. 

Второ, ние, банкерите, ще въведем нова награда – "Вестник на годината". И след сложни анализи и дълги дискусии, след трудни спорове, ще я връчваме ежегодно на вестник "БАНКЕРЪ". 

Трето, за по-добра комуникация между банките и вестника, всички изпълнителни директори да държат по кутия шоколадови бонбони, отворени на бюрата си. Така е сигурно, че рано или късно отнякъде ще се появи Петър Илиев и ще проведете интересен разговор, като той ще ви зададе повече въпроси по теми, които знае по-добре от вас. 

Освен това, ние, банкерите, предлагаме всички новопостъпващи служители, вместо да държат тестове, да бъдат изпитвани на интерпретации на статиите на в. "БАНКЕРЪ" за компетентност. И мисля, че това ще ви хареса най-много, да рекламираме само във в. "БАНКЕРЪ". Всички банки. Така със сигурност останалите медии ще намалеят и свободата на словото в България ще се увеличи. 

Уважаема г-жо Георгиева, скъпа Бистра! Уважаеми журналисти от в. "БАНКЕРЪ"! На вашата 50-а годишнина аз няма да съм председател на Асоциацията на банките, някой друг ще ви поздравява. Но аз и сега знам, че ако останете верни на себе си, не само петдесет годишнина, но ще има и много други празници и юбилеи. Останете верни на себе си, бъдете здрави, силни, не се предавайте! Вървете с гордостта и достойнството на успели хора. Честит рожден ден!

Искам да връча един плакет от всички банки в България с благодарности и признателност за всички години на нашето партньорство.                         

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст