ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

80-годишна метна 7 бона през терасата

телефонна измама

80-годишна от Кърджали изхвърлила през терасата си 6100 лева, 390 евро и златни накити на телефонни измамници на 15 май, около 16.30 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Първоначално от възрастната жена били поискани пари за лечение на дъщеря ѝ, но тя разбрала, че се опитват да я мамят и прекратила разговора. Малко по-късно последвало обаждане с искане за помощ на полицията за задържане на група, която извършва телефонни измами. Жената била инструктирана да събере наличните пари и златни накити и да ги изхвърли през терасата.

Около час по-късно бил подаден сигнал в полицията за измамата. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

Криминалистите отново призовават близките настойчиво да предупреждават възрастните хора в семействата си никога да не предават пари, които непознати лица им искат по телефона, независимо от повода. Хората трябва да знаят, че няма случаи, в които полицията да иска пари от граждани за изпълнение на служебните си задължения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст