ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Болницата в Ловеч остана без лекарства и консумативи

Левове

В четвъртата седмица на протестите на ловешките медици заради неизплатени заплати и неясното бъдеще на болницата там лечебното заведение остана и без лекарства и консумативи, сочи БНР.

Днес протестиращите отново блокираха за 30 минути една от основните улици в Ловеч. Изпълнителният директор на болницата доктор Анка Георгиева посочи, че в момента се закупуват само най спешните лекарства."Много трудно се закупуват."

След като четири от отделенията в болницата бяха затворени, има реална опасност и други да спрат работа. "Нашата търпимост се изчерпва, без заплати няма как да стане и без консумативи. Персоналът толкова е намалял, че дори напускането на един лекар в повечето отделения води до затваряне на отделенията."

Протестиращите медици все пак са обнадеждени от разпореждането на премиера Бойко Борисов към здравния министър Кирил Ананиев, заплатите им да бъдат изплатени."Това ни дава частица надежда, за да имат хората доверие и да се върнат да работят, иначе  тази агония ни убива, убива всички."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст