Мъж от Кърджали помогна за установяването на извършител на измама

левове

Благодарение на 61-годишен мъж от Кърджали е разкрита измама, при която на 15 май 80-годишна местна жителка изхвърли през терасата на жилището си 6130 лв., 390 евро и златни накити. 61-годишният мъж  бил нает за  куриерска услуга, но след като видял механизма на предаването на пратката, разбрал, че става дума за телефонна измама и веднага отишъл в полицията, където предал  пакета с парите и ценностите. В рамките на организираните оперативно-издирвателни действия криминалисти на РУ-Кърджали установили и задържали в Стара Загора 31-годишен участник в престъпната схема.

Само през вчерашния ден деветима жители на Кърджали са били убеждавани  по телефона по познатите сценарии за лечение на блони близки и за помощ на полицията при провеждана операция. Най-голямата искана сума е 20000 евро. Нито един от опитите за измама не е успял. След подадените сигнали полицейски служители от РУ-Кърджали са посетили всички граждани, които били атакувани по телефона. Криминалистите разяснили подробно сценариите, които се използват за измами и отново предупредили хората да не предават никога и по никакъв повод пари и ценности на непознати лица.

На гражданина, оказал съдействие на полицията за разкриване на престъплението, ще бъде връчено благодарствено писмо за доблестната постъпка от директора на ОДМВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст