В новия брой №20 на в.”БАНКЕРЪ” четете:

В новия брой №20 на в."БАНКЕРЪ" четете:

Алъш-веришът с Турция е за 4 млрд. евро

Съседите ни  от полуострова, а не управниците ни са тези, които правят  нещата у нас да се случват, колкото и да ни е неприятно да го констатираме. Сърбия напира от запад за магистралата София-Калотина, Румъния – от север, за газова връзка и за трети мост над Дунав, а от юг  Гърция иска жп и газова връзка с нас. Турция, която е на пътя на Пътя на коприната, пък  търси връзка с Европа и строи целеустремено  мостове над Босфора  и скоростни жп линии. Освен това  предлага помощ за обновяването на ГКПП Капъкуле, а държи и газовото кранче за диверсифициране на доставките към ЕС. За съжаление  България не е толкова активна в развитието на търговско-икономическите отношения със съседните страни. Всичко по темата – само в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Нови кукички от името на банки

Фишинг атаката под прикритието на големи български банки явно жъне успех. Под заплаха от блокиране на сметки трябва да предоставите на е-злосторниците данни за тях. Използвани са копия на оригиналните лога на банките, стилът е професионално-лаконичен. За първи път у нас се прави такава желязно организирана фишинг атака. 

 

След пиянството на едно европредседателство 

Разгулът на българското европредседателство е в разгара си. Срещата на върха на 17 май се възпява с чутовни епитети, дори се твърди, че българските управляващи "пишат история“. В мечтите си някои разпределят стотици милиарди за "свързаност" на Западните Балкани, въпреки че по-скоро става дума за сбъркани асоциативни връзки. Въобще  страстите кипят, а, както заяви българският премиер, "страната никога не е била толкова добре". Поради което за политически сътресения, да не говорим за оставки, не може да става и дума. На всеки пир обаче има хора, които по някое време започват да се замислят за после, когато от звъна на чашите ще останат само тежкият махмурлук и необходимостта да се разчисти. Какво предстои след пиянството на едно европредседателство? Ще разберете от "БАНКЕРЪ".

 

Пазарът на телекомите расте с нови услуги

Пазарът на телекомуникационни услуги у нас е изправен пред технологични промени, които променят и бизнеса, и навиците на хората. Тримата  мобилни оператори отчетоха едно сравнително успешно първо тримесечие на тази година. Най-общо може да се каже, че "Виваком", "Мтел" и "Теленор България" показаха по-големи приходи за периода между  януари и  март в сравнение със същите месеци на 2018-а, но също така и спад в броя на абонатите. Каква е ситуацията на силно конкурентния пазар? Може да научите само от в. "БАНКЕРЪ".

 

Пакетът "Мобилност" мобилизира скандали

Почти година след като Европейската комисия представи т.нар. законодателен пакет "Мобилност" българските политици започнаха да дебатират по него. И то в характерния си стил – с повече скандали, гръмки декларации и лични нападки. "Червената лампа" за политическия ни елит светна  едва след като фирмите за международни превози се заканиха да блокират София точно по време на основното събитие от българското председателство – срещата на върха на Европейския съюз, на която ще се обсъди европейската перспектива за Западните Балкани. Още по темата –  в новия брой на "БАНКЕРЪ"

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст