Задържан е участник в измама на възрастна жена в Перник

линия на полицията

По искане на Районна прокуратура – Перник съдът е оставил в ареста Е.Н., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

На 08.11.2017 г. обвиняемият Е.Н., заедно с А.Ч., пристигнал в гр. Перник с лек автомобил „Шкода“. Двамата успели да убедят възрастна жена, която срещнали на публично място в града, че могат да й помогнат да получи социални помощи. За целта пенсионерката трябвало да им даде осем хиляди лева, които след преброяване щели да й бъдат върнати.

Жената им предоставила личната си карта, рецептурна книжка, информация за обслужваща банка и други данни, заблудена от двамата мъже, че впоследствие ще бъде подпомогната и ще има право за лекарства по-ниска цена. Тя се съгласила да бъде придружена от тях до клон на ОББ в гр. Перник, след което влязла сама и изтеглила от сметката си осем хиляди лева.

Впоследствие жената била качена в автомобила, управляван от обвиняемия Е.Н., където предала парите. При моста на ул. „Струма“ тя слязла, с указание да чака двамата мъже докато преброят парите. Пострадалата останала на мястото около час и след като никой не се върнал, потърсила помощ в полицията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст