Жители на Владая протестират срещу некачествен ремонт и затруднен трафик на Е-79

Протест Владая

В 12 ч. жители на Владая успяха за кратко да блокират движението по пътя Е-79, но по-късно бяха помолени от органите на реда да се отдръпнат от пътното платно.

Жителите на Владая настояват в пикови часове да има две ленти за движение от Перник към София сутрин и вечер – от София до Перник. Те също така настояват да им бъде върната маршрутката, с която се придвижват до столицата. Искат и ремонтът на част от участъка да се направи отново, защото според тях е извършен некачествено, а при силни дъждове дворовете им се наводняват.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха за „По света и у нас“, че планират ремонтът на Владая отново да започне, защото все още не е завършил. Това се очаква да се случи през август, когато движението не е натоварено, а да приключи до края на годината. От АПИ допълниха, че се планира и въвеждането на реверсивно движение сутрин и вечер, за което вече е подготвен проект.

Планира се и поставянето на светофарна уредба, която да обезопаси движението в района.

В прессъобщение от областния управител на обл. София Николай Пехливанов е посочва, че утвърждаването на транспортни схеми и обществени превози на територията на Столична община са в правомощията на общинските власти. Пехливанов отбелязва, че подкрепя протестиращите и призовава общинските съветници да предприемат необходимите действия, но изтъква, че взимането на подобни решения не са в неговите правомощия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст