Папата към гей: Бог те е създал такъв и той те обича

хуан карлос круз крус

На лична среща във Ватикана папа Франциск каза на мъж гей, че така е създаден и в това няма нищо нередно.

Понтифът е казал на Хуан Карлос Крус, жертва на сексуално насилие от страна на католически свещеници, че Бог го е направил такъв, че такъв го обича, и че в него няма нищо грешно.

Това е един от най-смелите коментари по повод хомосексуализма, който някога е правил главата на Римокатолическата църква.

На лична среща между двамата във Ватикана, папата се е извинил на Крус от името на Църквата. Крус е една от жертвите на свещеника педофил Фернандо Карадима от Чили.

Хомосексуалността на Крус е била изтъквана като причина от латиноамерикански свещеници да го набедят за лъжец, когато е обвинил Карадима в сексуален тормоз.

"Папата ми каза "Хуан Карлос, няма значение, че си гей. Бог те е създал такъв и той те обича. Трябва да си щастлив такъв, какъвто си", сподели Крус пред испански медии.

Това не е първият път, когато папа Франциск насърчава толерантно отношение към хомосексуализма в иначе строгата религия – ход, който често обижда силно консервативните католици, предаде БГНЕС.

Папата прави опити да заздрави връзката на Църквата с гей католици, които често биват отлъчвани от религията заради сексуалността си.

Хуан Карлос Крус е една от трите жертви на сексуално насилие от Чили, които са били официално призовани във Ватикана, за да получат извинение от папата за годините на тормоз, които са преживяли като деца.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст