ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Учредиха нова политическа партия – ВОЛТ

волт

На 19 май в София беше учредена политическа партия ВОЛТ. Учредителното събрание единодушно избра за свой председател Настимир Ананиев. Той беше председател на комисията по транспорт в 43-то Народно Събрание. В своята реч Ананиев заяви, че “Младите хора също да участват в правенето на политики и в управлението на страната и ВОЛТ – България е отоворена към всички, млади по дух и по възраст български граждани”.

ВОЛТ – България е втората учредена партия след ВОЛТ – Германия от паневропейската политическа платформа ВОЛТ – Европа. През месеците май, юни и юли е планирано учредяването на ВОЛТ – Белгия, ВОЛТ – Холандия и ВОЛТ –  Италия. ВОЛТ – Европа тръгва като инциатива преди година, когато Великобритания задейстава процедурата за напускане на Европейския съюз. В момента 25 екипа разработват в отделните държави организационата мрежа на ВОЛТ –  Европа, която ще стане и първата паневропейска партия на стария континент. Средната възраст в мрежата на ВОЛТ – Европа е 30 години.

Като гости на учредителното събрание присъстваха, президентът и вицепрезидентът на ВОЛТ – Европа Андреа Вензон и Деймиан Боселагер.

Учредителното събрание гласува следната политическа декларация:

ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ НА

УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ НА ПП „ВОЛТ“

 

Ние, делегатите на Учредителното събрание на политическа партия „ВОЛТ“, декларираме, че създаваме нова политическа партия, защото сме убедени в необходимостта България да запази своята евроатлантическа посока и да доразвие европейския модел на държавност, който е гарант за просперитет, институционален и правов ред.

Ние ще работим за силна България в Европа и за силна Европа на международната сцена, следвайки принципите – равни възможности за гражданите и за бизнеса, ефективно правосъдие, гражданска свобода, лично достойнство, устойчива среда и целите – дигитална държава, икономическо възраждане, социална справедливост, глобално равновесие, граждански права, европейски реформи, включени в учредителната декларация на инициативния комитет за създаване политическа партия „ВОЛТ“.

Подкрепяме и ще работим за Федерална Европа като обща цел на семейството на ВОЛТ Европа. Следвайки тази цел, краткосрочните стъпки за България са влизане в Еврозоната и Шенгенското пространство, равнопоставено участие в изграждането на Европейски енергиен съюз и създаване на единни Европейски структури в сферата на сигурността и отбраната.

България има нужда от конкурентоспособен микро и семеен бизнес, който е гръбнакът на всяка стабилна икономика. Силната икономика, определя добрия начин на живот, а добрият начин на живот е свързан пряко с доходите на всеки български гражданин. ВОЛТ България ще работи за европейски доходи.

Високата гражданска активност, която е ключов елемент на всяко европейско общество, се базира на хора, чието достойнстово се уважава и подкрепя от държавата. Зачитането на личното достойнство във всички аспекти на човешкия живот е заложено във нашите политики и е основен наш ангажимент.

Наш фокус ще бъдат младите хора – младите по възраст и младите по дух. Тяхното участие в правенето на политика и във вземането на решения е ключово и ние ще го отстояваме с всички сили.

Завяваме готовност да се противопоставим на надигащата се популистка вълна в цяла Европа, да променим начина на правене на политика и да предлагаме работещи решенияза управлянието на страната и Европа.

Даваме мандат на избрания Политически съвет на политическа партия „ВОЛТ“ да работи в посока на присъединяване към семейството на първата паневропейска партия ВОЛТ Европа, която предстои да се учреди.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст