ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Иво Христов: Борисов оправда провала си в Москва с президента

иво христов

След едногодишно игнориране днес министър-председателят се яви в парламента, колкото да потвърди пренебрежението си към него. Пътем призна провала на посещението си в Москва и го обясни с…президента. Това написа началникът на кабинета на президента Иво Христов на страницата си във Фейсбук. 

"Всъщност г-н Борисов се убеди на свой гръб в необходимостта да се възстанови доверието между България и Русия, което сам пропиля преди години. 
Президентът акцентира върху проблема в Сочи, докато мнозинството го обвиняваше, че нямал министри в делегацията си и не подписал никакви документи. Сега премиерът се убеди от собствен опит, че напразно бе взел министрите си. Доверието предхожда договорите", написа Христов.

Днес Борисов отиде в парламента. За последно премиерът е участвал в парламентарния контрол преди почти една година – на 7 юли миналата година. На парламентарния контрол Борисов отговори на следния въпрос: "Какви са договореностите, които постигнахте с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България". 

Премиерът коментира визитата си с думите: "Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Радев, не беше трасирано нищо".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст