ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Екстремни и спортни във водата

клм

Няма нищо по-приятно от това през лятото да прекарваш времето си на някое прохладно езеро или на морския бряг. Безоблачното небе, яркото слънце и всичката тази вода около вас, страхотно е, нали? А ако искате да направите преживяванията си малко по-екстремни, можете да изпробвате най-новите технологии във водните спортове. Ето осем уникални водни забавления и спортове, които ще вдигнат адреналина ви през това лято.
Флайборд
Флайбордът е изобретен от френския водолаз Франки Сапата през 2012-а. Филмът "Завръщане към бъдещето" предсказа изобретения като хувърборда, а флайбордът се доближава доста до него. Флайбордингът съчетава уейкбординг, уейксърфинг и хидрофлайнг в едно. Става дума за платформа, задвижвана от джет. Тя се състои от борд, резервоар за гориво и дистанционно управление. Отвътре има четири двигателя с по 250 конски сили. Можете да полетите до 3000 м. над водата със скорост от 150 км/час. Оригиналният  Flyboard® Air струва около 250 000 долара и все още не е достъпен за развлекателни цели, но със сигурност ще го видим скоро в употреба. Засега трябва да се задоволим с флайборд, който се привързва към плавателен съд. Но и това преживяване си струва. Цената на моделите е от 3 000 до 7 000 долара в зависимост от стила им. Но на много плажове може просто да ги наемете и да вземете еднодневни уроци.
Флайбайк
Летящият велосипед е страхотен за всеки, който обича играчките и спортовете, заредени с адреналин. Вместо колела той има 15-метров маркуч, който се свързва с джет ски и пренасочва вода, за да изтласка потребителя от дъното на седалката. Има педали, които се използват за повишаване или намаляване на налягането на водата.
След като овладееете летящия велосипед, можете да се издигнете с него на над 6 метра и дори да се потопите надолу за кратко време. Тези, които обичат каскадите, могат да правят кълба назад или настрани във въздуха или "тирбушон" надолу. Колелата са доста лесни за балансиране и ще ви отнеме около час, за да се научите как да ги използвате безопасно. Цената на тази водна играчка е между 3500 и 7000 долара, но може да се вземе под наем на много от големите плажове.
Джетсърф
Джетсърфингът на практика е дъска за сърф с двигател. Вече нямате нужда от вълни и борд, за да сърфирате, това устройство прави всичко. Платформите за джет сърфинг са заострени и по-дебели в средата, отколкото традиционният уейкборд. Има две подложки, за да поставите краката си, и ръчна дроселова клапа за контрол на скоростта. Подобно на другите спортове, практикувани на борд, имате водещ крак и трябва да намерите баланса си. След това всичко е равновесие и маневри. Ако смятате, че все още не сте готов за екстремни спортове, но се наслаждавате да ги гледате, джетсърфингът е точно за вас. Спортът вече е станал доста популярен и даже има световен шампионат – World Cup Grand Prix Jet Surf Series. Цената на джаджата все още е доста висока – над 10 000 долара, но и в този случай наемът е добра алтернатива.
Хидрофлайнг
Хидрофлайнгът е първият "антигравитационен" спорт за екстремните фенове на водните приключения. Усещането е много близо до това да имате крила във водата. Машината изпраща силна струя вода до двигателя на раницата, която носите, и това ви позволява да се движите над повърхността. Той е подобен на флайборда, но изисква много по-малко баланс. Щом облечете реактивния пакет, има много забавни трикове, които да научите. Опитните състезатели  по хидрофлайнг се гмуркат и правят всевъзможни въздушни фигури. Това съоръжение струва около 7 500 долара.
Б.О.Б
Това е перфектната възможност за тези, които искат да бъдат оставени на мира под водата. Балоните за наблюдение (Б.О.Б) осигуряват лесно гмуркане, дори ако не смятате себе си за водолаз. Пътникът си седи на мястото, докато главата му се намира в просторен въздушен балон и така може да се вози между рифовете и рибите по дъното. Не е нужно да имате предишен опит. Всичко, което трябва да направите, е да седнете и да се отпуснете.
Б.О.Б стават все по-популярни в екзотичните дестинации и в езерата с чиста вода. Те позволяват на хората да преживеят усещанията на един водолаз, но без обучение и оборудване. Обиколката с Б.О.Б е всъщност доста достъпна. На повечето места искат по-малко от 100 долара за това уникално подводно изживяване.
Стенд джет
Джетовете се развиват непрекъснато, а последната мания е стенд джет. Той прилича на стандартния,с тази разлика, че ездачът може да се изправи, докато кара. Както и самият джет, заставащ в почти вертикално положение. Джет ските са много популярни в езерата и в екстремния свят на водните спортове, а световният финал привлича хиляди състезатели и зрители. Чисто нов стенд джет може да струва около 10 000 долара, но лесно може да вземете употребяван много по-евтино.
Плаващ волейболен батут
Плажният волейбол е забавен, но можете да предпазите краката си от горещия пясък и да пренесете играта във водата. Защото вече има плаващи надуваеми волейболни игрища. Полето представлява около 10-метров воден батут, който плува сам. Има разчертано волейболно игрище и мрежа, а топката е привързана с ластик, така че няма нужда да скачате във водата след всяка точка, за да я гоните. Но ако излезете извън полето, ще получите освежаващо охлаждане, вместо изгаряне от пясъка. Плаващите надуваеми волейболни игрища струват 11 000 долара, но пък забавлението през лятото е безценно, нали?

Надуваема стена за катерене
Вземете стена за катерене и водна пързалка, поставете ги езеро и ще получите надуваема айсберг стена за катерене. Водната стена за катерене се предлага в два размера – 2 и 5 метра височина. По-голямата събира до 8 души и разполага с над 80 стъпала по цялата си повърхност. Можете да тествате баланса и координацията си, докато се катерите към върха. А след това се възнаградете, като се плъзнете надолу по гръб и цопнете в прохладната вода. Разходите за  това забавление са между 4000 и 8100 долара.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст