ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за преместваемите обекти

НС

Парламентът прие на първо четене пет законопроекта за промени в Закона за устройството на територията /ЗУТ/, предаде БТА.

Най-сериозни дебати предизвика законопроектът, внесен от Христиан Митев /"Обединени патриоти"/ и група народни представители, с който се премахват неточности и неясноти около правомощията на общинските администрации и държавата по отношение на контрола върху преместваемите обекти. Предвижда се разрешението за поставяне на такъв обект да се издава от главния архитект на общината по ред, определен с наредба на общинския съвет. Премахването на преместваемите обекти ще се извършва от Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/.

Със законопроекта се предвижда още облекчаване на режима относно сградните отклонения, съставляващи последната част от мрежата на мрежовите оператори – от регулирационната линия на имота до сградата на потребителя, чрез която се реализира свързаност при заявка от абонат. Те се явяват строеж от шеста категория, което изисква издаване на строително разрешение и съответно се забавя цялостният процес по предоставяне на услугата, посочват в мотивите за измененията вносителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст