ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР: Не са допуснати сериозни грешки в издирването на застреляния Владимир Пелов

Не са допуснати сериозни грешки в издирването на застреляния избягал затворник Владимир Пелов, който МВР за малко да залови. Това стана ясно след посещението на вътрешния министър Валентин Радев в районното управление в Ботевград. Пелов беше застрелян в центъра на не особено големия град, след като повече от месец е пребивавал там, но непрестанните усилия на полицията така и не доведоха до резултат. От вътрешното министерство обясниха, че вероятно една от причините Пелов да не е бил хванат е голямата промяна във външния му вид, а именно брадата, която си е пуснал.

И след като Радев поясни, че убийството на избягалия затворник е „малшанс”, той заяви, че няма да подаде оставка, защото единственият който има право да я поиска е премиерът Бойко Борисов.

Вътрешният министър Валентин Радев отиде на посещение в районното управление в Ботевград. Причината обаче не е убийството на избягалият затворник Владимир Пелов, който пребивавал месец в града, но не бил заловен.

За проблеми в районното управление били подавани множество сигнали и преди престрелката в центъра на града. Именно заради тях днес Радев отиде да провери нередностите от близо. Той обясни още, че няма сериозни пропуски в работата на полицията в Ботевград. Вътрешният министър допълни и че е доволен от работата на служителите си. От думите му стана ясно още, че МВР има напредък по издирването на другия избягал затворник Радослав Колев.

Преди по-малко от седмица министърът поясни, че нещата се случват така, както вътрешното министерство е казало. "Казах, че рано или късно тези двамата ще бъдат спрени да правят тези неща, които могат да направят, защото са много опасни, особено Пелов. Е, случи се по този начин", каза той.

Къде е Радослав Колев, дали е с брата и има ли опасност и той да бъде застрелян от друг криминално проявен обаче не се знае, защото МВР не може да се ангажира с подробности, заради риска това да попречи на разследването.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст