ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Важна победа на Мей за Брексит в парламента

лондон парламент

Камарата на общините на британския парламент подкрепи правителството по проектозакона за излизане от ЕС, като не приеха внесената поправка в Камарата на лордовете парламентът да има последен глас по постигнатата от министрите сделка за Брексит. 

324 депутати гласуваха „против“ поправката срещу 298 „за“. 

В целодневните разгорещени дебати по проектозакона за излизане от ЕС министърът за Брексит Дейвид Дейвис призова депутатите да не връзват ръцете на правителството в преговорите с Брюксел, като приемат внесените поправки в Камарата на лордовете. 

Особено внимание бе обърнато на разбунтувалите се депутати от управляващата Консервативна партия, защото без техните гласове правителството можеше да претърпи поражение. 

Преди дебатите заместник-министърът на правосъдието Филип Лий подаде оставка с аргумента, че не иска да върви против съвестта си и като министър не може да изрази позицията си срещу Брексит. 

В крайна сметка стана ясно, че консерваторите бунтовници са получили уверения от министрите за по-голяма роля на парламента и някои от тях са решили да подкрепят правителстваната политика. 

Утре ще бъде гласувана друга важна поправка – тази за оставане в митническия съюз.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст