ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

РП – Велико Търново задържа трима за опит за кражба на кабели на БТК

съд търново

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на трима мъже, във връзка с извършен опит за кражба на кабели на БТК.

Прокуратурата е привлякла  в качеството на обвиняеми А. К., Г. К. и Д. Д. за това, че 10.06.2018 г в с. Ресен, общ. Велико Търново, след предварителен сговор помежду си, в немаловажен случай, чрез използване на технически средства – метален секач, щанга „кози крак“, метална карабина /скоба/, прожектор, колани с халки от двете им страни, ножове и метална щанга, и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, направили опит да отнемат от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 300x2x0,5, 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 100x2x0,5 и 125 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП 50x2x0,5, всички на обща стойност 4440 лева, собственост на „БТК“ ЕАД гр. София, като деянието останало недовършено по независещи от тях причини – намесата на полицейски служител при РУ гр. В. Търново.

Обвиняемите А. К. и Г. К., са извършили кражбата в условията на повторност, а Д. Д. – в условията на опасен рецидив. Съдът е приел доводите на прокуратура, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от тримата извършители и е налице опасност да се укрият или да извършат престъпление.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст