ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма данни за пострадали българи при пожарите в Гърция

МВнР

Посолството на България в Атина съобщава, че към този момент няма информация за пострадали български граждани при пожарите в Гърция. Наши сънародници не са търсили съдействие от кризисния щаб, сформиран към мисията ни.

Постепенно се възстановява движението в двете посоки на пътя Коринт-Атина. Ситуацията с бушуващите пожари в Гърция обаче остава тежка.

В тази връзка министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които се намират на територията на Гърция да следват стриктно указанията на службите за пожарна безопасност и бреговата охрана.

Продължава огненият ад в Гърция. Броят на жертвите на горските пожари край Атина достигна 50 души. Още 26 тела на загинали хора бяха намерени близо до град Рафина, източно от Атина. Ранените са над 150.

Пожарите бушуват и от двете страни на Атина. Пламъците са овъглили ферми и гори. Хората са били принудени да избягат на плажовете, откъдето да бъдат евакуирани с кораби на военноморските сили, яхти и рибарски лодки, предаде АП. По този начин са били спасени над 700 души.

Над 500 къщи и 200 автомобила са унищожени вчера в резултат на силните горски пожари в източната част на столичната област Атика, съобщи тази сутрин кметът на пристанищния град Рафина, намиращ се източно от Атина, Евангелос Бурнус по държавните радио и телевизия ЕРТ. "Щетите са направо катастрофални", подчерта кметът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст