ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Каракачанов: С позицията си за бежанците България се показа като фактор в ЕС

Парламент Красимир Каракачанов

С позицията си за бежанците България показва, че е фактор в Европейския съюз. Това е позицията на ВМРО във връзка с отказа на министър-председателя на България Бойко Борисов страната ни да приема обратно мигранти.

"Въпреки настойчивостта на германския канцлер Ангела Меркел и на някои нейни колеги от другите страни-членки на ЕС, позицията на страната ни остава твърда и непроменена. Това е важен индикатор за важността и полезността на патриотите в управлението на страната", посочват от партията. Те припомнят, че това е и отстояваната с години линия на председателя на ВМРО – Българско национално движение и настоящ заместник министър-председател и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Именно миграционната политика на България беше и един от основните пунктове в предизборната програма на Обединени патриоти, който по категоричен начин беше отстояван и стана част от управленската програма ГЕРБ – ОП, посочват от пресцентъра.

"България като външна граница на ЕС носи отговорността за сигурността не само на своята територия, но и за сигурността на цялата Общност. Ето защо още през миналия мандат благодарение на усилията на патриотичните формации в НС беше завършен строежът на оградата. Като министър на отбраната Красимир Каракачанов усили военното присъствие на пограничните райони, през които имаше пробив и незаконно влизаха мигранти. Всичко това доведе до почти нулев бежански натиск по границите и много малка населеност на центровете за бежанци", отбелязват от партията.

Поисканата от Красимир Каракачанов преди месец справка от Държавната агенция за бежанците показва, че ако през януари 2015 г. капацитетът на центровете е бил запълнен на 67 процента, през декември 2016 г. стига до 85 процента, то към юни 2018 г. е едва 11 процента. Хората, които са постъпили на територията на България през периода 2015-2018 г. са основно от Афганистан, Ирак и Сирия. През 2015 г. подадените молби са съответно: Ирак – 6959, Афганистан – 6193, Сирия – 5993, Пакистан – 578, Иран – 175. През 2016 г. броят на молбите е значително завишен. През 2018 г. до момента цифрите са съвсем други – Афганистан – 286, Сирия – 123, Ирак – 107, Пакистан 24, Иран – 12.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст