ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветанов: В БСП да се носи политическа отговорност – такова нещо няма

цветан цветанов варна

Знаете, че ГЕРБ има голяма отговорност. Когато се създава усещане, че нещо не е наред, поемаме политическа отговорност. Това заяви Цветан Цветанов пред журналисти във Варна.

Той участва в официалното откриване на конференцията от 11-ия летен университет на Младежи ГЕРБ под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“.

"При управлението, отговорността се носи от ГЕРБ и колегите от "Обединени патриоти". Знаете, че не мислим, че тези министри носят някаква вина. Но когато си в политиката, трябва да носиш отговорност", каза още Цветанов.

"Насреща си имаме креслива опозиция, която раздава морали. ГЕРБ е по-различна от столетницата. В БСП да се носи политическа отговорност – такова нещо няма", коментира той. 

"Искам да попитам и президента, как дава оценка за случая в Своге и съвсем различна за случая с инцидента с баща му? Той каза, че имало раздухване, за да прикрием вината си. Нека президента да има доблестта и отговорността и да застане като държавен глава. Искам да направя едно уточнение. Какво щяхме да обясняваме, ако човекът от триколката беше загинал? Аз знам, срещал съм се с хора, пострадали при инциденти на пешеходни пътеки. Искам да попитам президента – иска ли да имаме институции, които да търсят вина от виновния или да търсят вината от пострадалия. Защото за мен девет дена да си мълчиш, да знаеш от твоя баща и да прикриваш случая – това ли е президента на България?", пита Цветанов.

"След като направим съгласуване с коалиционните ни промени, ще има яснота за назначаването на новите министри. Смята, че трябва да бъдем отговорни и всеки да си тежи на мястото. Зает съм с партийни дейности", така Цветанов отговори на въпрос би ли поел поста вътрешен министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст