ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Най-малко 300 арестувани на снощните протести в Кемниц

кемниц протест демонстрация крайнодесни германия

Германските органи на реда задържаха най-малко 300 души по време на вчерашните протести в град Кемниц, предаде ТАСС, цитирайки сайта на местната полиция.

"Полицията задържа около 300 души", се казва на сайта. "Те изглежда се опитваха да се внедрят в група поддръжници на партията "Алтернатива за Германия". Полицията предотврати сблъсъка между различни групи", се добавя в изявлението. По време на протестите имаше множество сблъсъци с полицията.

Полицията съобщи и нови данни за броя на участниците в двата протеста в града, които се оценяват на около 9500. По-рано беше съобщено за общ брой от около 8000 участници.

Най-малко 9 души са пострадали при протестите, съобщава ДПА. Отбелязани са най-малко 25 престъпления, включително унищожаване на собственост, телесни повреди, съпротива при арест и използване на знаци на забранени организации.

Освен протестите в Кемниц беше извършено и нападение срещу 20-годишен афганистанец, който е леко ранен. Според полицията нападателите са четирима неизвестни със скрити лица.

След приключването на митинга на крайнодесните организации много протестиращи от двете страни отказаха да напуснат района. Полицията засили присъствието си в района и докара водни оръдия с падането на нощта. Общо в града бяха разположени 1800 полицаи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст