Необичайни идеи за бизнес

клм

Хора от цял свят измислят необичайни бизнес идеи, които понякога поразяват с абсурдността си, а понякога помагат на човечеството. Впрочем всеки сам определя полезността на едно или друго хрумване. Друг е въпросът дали то ще оправдае надеждите на своя създател.

Отдушник за негативни емоции

Сблъсквайки се с неприятности или със силен стрес, човек често изпитва желание да изкрещи с пълно гърло. Психолозите твърдят, че това е нормална реакция на организма, който иска да се отърве от негативните емоции. Но използването на този метод на обществени места е невъзможно, защото би нарушило всички социални граници. Трудно е да си представим хора, които крещят с всички сили в кафенето или на автобусната спирка, въпреки че и това се случва понякога.

Така или иначе предприемчиви японци, загрижени за здравето на човечеството, са създали необикновена ваза, чието гърло се приспособява към устните на съответния клиент. Изобретението изцяло потиска шума от крясъците  благодарение на звукоизолационните си качества. Така човек получава възможност да излее натрупания гняв на публично място, без да пречи на околните.

Говорещи двойници на знаменитостите

Говорещите хамстери, кучета и мишки отдавна имат своето място на пазара, а техните производители продължават да се радват на прилични доходи. Напоследък обаче монополът на електронните животни е нарушен от кукли, изобразяващи известни хора. Оказва се, че авторите на идеята не са сбъркали със създаването на играчки, които приличат на любими артисти, поп звезди или политици. Хората все по-често харчат сериозни суми, за да се сдобият с умалено копие на своя кумир, който освен това говори.  

Оригинални ковчези по поръчка

Vic Fearn&Co е голяма компания за изработване на класически ковчези. Шефовете й решили да добавят малко хумор в мрачната си продукция, като започнат да изпълняват оригинални проекти на клиентите си. За изненада на мнозина идеята допаднала на жителите на Великобритания, които засипали компанията с поръчки.

Досега Vic Fearn&Co е изработила ковчези във формата на китари, тапи за бутилки, автомобили, самолети, спортни чанти и телефони. А един клиент избрал да го изпратят в последния му път в контейнер за боклук с аргумента: "Прекарах целия си живот с боклуци и се чувствам като боклук, затова ме погребете в контейнер за отпадъци."

"Фалшиво" свидетелство за родителски права

Вероятно на всеки му се е приисквало да си тръгне от работа 30 или 40 минути преди края на работния ден. В САЩ родителите на непълнолетни деца имат право да си тръгнат по-рано от другите, за да приберат потомците си от детската градина, да им помогнат за домашните, да ги заведат на кръжок или при лекар. Подобна несправедливост, разбира се, ядосва бездетните служители. Именно този факт мотивирал една нюйоркска фирма да  предложи необичайна услуга. Тя изработва за клиентите си комплект от вещи, които уж потвърждават, че имат деца. Става дума за съвместни снимки на "любимата рожба" и поръчителя, рисунки на сина или дъщерята, фотографии от различни семейни тържества.

Съвсем логично тази бизнес идея не се ползва с голяма популярност, защото наличието на деца може лесно да се провери. Пък и как ли ще се почувства човек сред колегите си, когато глупавата му лъжа излезе наяве.

Кабели, маскирани като бръшлян

Необикновените бизнес идеи може да се родят дори когато си седите вкъщи и оглеждате добре познатата ви обстановка. Забелязали ли сте колко електрически кабели има в стаите и каква част от тях са скрити от очите. В повечето жилища проводниците в най-добрия случай са спретнато закрепени под первазите. Предприемчиви хора създали кабели във формата на бръшлян, чиито листа човек може да разположи навсякъде, като се започне от вътрешните стени на стаята. Тази необичайна идея е подходяща не само за домовете, но и за офиси, кафенета, големи компании, ресторанти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст