ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ: Президентът не понася правителството и търси конфронтация

Парламент Цветан Цветанов Цвета Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водачът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикуваха обръщението на президента Румен Радев по повод началото на новия политически сезон. 

Парламентарната шефка отбеляза, че Радев очевидно има непоносимост към правителството и управляващото мнозинство. 

В своето слово държавният глава на свой ред се изказа доста критично по отношение на властта, като посочи, че страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали – оставките вече не са решение, а бягство от реална отговорност.

Караянчева посочи, че явно президентът готви свой политически проект, тъй като е отправил упреци и към партията, която го е издигнала – БСП. "Всъщност той вече се позиционира като основен политически субект и той става алтернатива. Но не трябва да заплашва администрацията, защото в едно друго изказване беше казал, че ще махне всички", допълни председателката на парламента.

В отделно телевизионно участие Цветан Цветанов заяви, че с всяка своя публична изява президентът Радев търсел конфронтация. "Той няма полезен ход, тъй като изпадна във външна изолация. Дискредитира се с това, че говореше за отпадане на санкциите срещу Русия и отпадане на СЕТА (търговското споразумение между ЕС и Канада – бел. ред). Когато представляваше страната ни обаче той гласува и за продължаване на санкциите и за СЕТА", обясни Цветанов. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ се спря и на пътния инцидент с бащата на държавния глава. "Как мислите, че президентът говори за законност и справедливост, след като един невинен човек, един инвалид, е изкаран виновен за пътен инцидент, при който му е отнето предимство от бащата на президента", коментира Цветанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст