ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия: Имената на обвинените за отравянето с “Новичок” не ни говорят нищо

Александър Петров Руслан Боширов .

Обявените от британските власти имена на заподозрени за инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри не говорят нищо на Русия, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"В медиите се появиха изявления на британски официални представители относно заподозрените за инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри. Прави се връзка с Русия. Обявените от медиите имена, както и разпространените снимки, не ни говорят нищо", подчерта говорителката.

"Отново призоваваме британската страна да премине от публични обвинения и информационни манипулации към практическо сътрудничество между провоохранителните органи", добави Захарова.

Британски прокурори днес обявиха имената на двама руски граждани, които според държавното обвинение са се опитали да отровят бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество в Англия.

За Александър Петров и Руслан Боширов е издадена европейска заповед за арест. Полицията разпространи снимките на двамата.

Следи от замърсяване с "Новичок" са открити в лондонска хотелска стая, където са живели двамата руснаци. Те са пристигнали във Великобритания на 2 март и са отпътували на 4 март – датата, на която бяха Сергей Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние вследствие на отравянето им.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст